Kutsu: Itäradan yleisötilaisuus 13.6.2024

Miten Itärata vaikuttaa itäisen Suomen liikenteeseen ja alueen kehitykseen? Milloin radan vaihtoehdot tarkentuvat? Miten radan vaikutuksia arvioidaan? Tule mukaan Itäradan tilaisuuteen, jossa avataan uuden kaksiraiteisen suurnopeusjunaradan (300 km/h) suunnitelmia Keravalta Porvoon kautta Kouvolaan.

  • Saat tietoa Itäradan suunnittelusta ja aikataulusta
  • Ymmärrät paremmin suunnitellun radan linjausvaihtoehtoja ja ympäristövaikutusten arviointia
  • Voit tutustua tarkemmin suunnitelmiin karttojen äärellä ja tavata suunnittelun asiantuntijat
  • Osallistut keskusteluun ja jaat näkemyksiäsi suunnitelmien kehittämiseksi

Tapahtuman tiedot

Aika: 13.6.2024, klo 18.00-20.00
Paikka: Taidetehdas, Läntinen Aleksanterinkatu 1, 06100 Porvoo
Streemi: tilaisuutta voit seurata myös Itäradan Itäradan Youtube-kanavalla

Tilaisuus on kaksikielinen.

Itäradan suunnittelun vaihe

  • Pääsuuntaselvityksessä on tutkittu useita linjausvaihtoehtoja, joiden perusteella nyt tehdään ympäristövaikutusten arviointi (YVA).
  • Samanaikaisesti laaditaan alustavaa yleissuunnitelmaa, tehdään luontokartoituksia ja selvitetään henkilö- ja tavaraliikenteen mahdollisuuksia Itäradalla.
  • Syksyllä 2024 käynnistyvät viralliset kuulemistilaisuudet suunnittelualueen kunnissa (Porvoo, Lapinjärvi, Myrskylä, Kouvola, Vantaa, Kerava, Tuusula, Sipoo, Loviisa). 

Lämpimästi tervetuloa!

Itärata Oy:n tehtävänä on suunnitella nopea raideyhteys Lentoradalta Porvoon kautta Kouvolaan sekä mahdollistaa nykyistä suoremmat ja nopeammat yhteydet itäiseen Suomeen. Itärata palvelee noin kahta miljoonaa asukasta seitsemän maakunnan alueella. Itärata Oy:n omistavat Suomen valtio (51 %) edustajanaan liikenne- ja viestintäministeriö sekä 24 kuntaa tai kaupunkia. Euroopan komissio on esittänyt Itärataa osaksi Euroopan laajuista TEN-T ydinverkkoa. Lisätietoa Itäradasta ja sen suunnitelmista löydät osoitteesta www.itarata.fi