Tolkun rata tehdään yhdessä

Kuvituskuva: graafinen elementti, jossa vaaleanvihreällä taustalla lukee moneen kertaan tummemman vihreillä tolppakirjaimilla kirjoitettu sana Itärata

Itäradan suunnittelu ottaa tammikuun lopussa harppauksen esisuunnitteluvaiheesta kohti ympäristövaikutusten arviointia. Se tarkoittaa samalla tiiviimpää suhdetta radan suunnittelualueella asuviin ihmisiin sekä suunnittelun kumppaneihimme. Haluamme olla luotettava, helposti lähestyttävä ja vastuullinen kumppani.

Samalla Itäradan brändi-identiteetti ja ilme kirkastuu, verkkosivut uudistuvat paremmin vuorovaikutusta ja hankkeen viestintää palveleviksi. Avasimme myös Itäradan Facebook-sivut, joiden kautta kutsumme ihmisiä yleisötilaisuuksiin ja osallistumaan suunnittelun eri vaiheisiin.

Uudistuksen tavoitteena on ollut entistä selkeämpi, tunnistettava ja myönteisesti Itäradan tehtävää kuvaava identiteetti: Tolkun rata. Toimivat raideyhteydet itäiseen Suomeen vahvistavat elinkeinoelämää, asukkaiden liikkumista, turvallisuutta ja ympäristötavoitteiden toteutumista.

Tammikuun 31. päivä julkaisemme Itäradan pääsuuntaselvityksen, josta selviävät Itäradan alustavat linjausvaihtoehdot Lentoradan, Porvoon ja Kouvolan välillä. Samana iltana järjestämme verkkotilaisuuden, jossa linjauksia esitellään havainnollisesti karttojen äärellä – tervetuloa kuulolle!

Mitä pidätte Tolkun radasta? Ollaanko yhteyksissä? Anna palautetta, kysy ja lähesty meiltä. Voit aloittaa vaikkapa tutustumalla Osallistu ja vaikuta -sivujen palauteosioon.