Valokuva tummahiuksisesta, silmälasipäisestä keski-ikäisestä naisesta, joka katsoo hymyillen kameraan

Osallistu ja vaikuta Itäradan suunnitteluun

Voit osallistua Itäradan suunnitteluun ottamalla kantaa radan suunnitelmiin, antamalla palautetta tai osallistumalla asukastilaisuuksiin. Kertomalla näkemyksesi sinulla on mahdollisuus vaikuttaa Itäradan toteutukseen. Parhaat suunnitelmat syntyvät yhdessä.

Itäradan suunnittelu kestää kokonaisuudessaan noin yhdeksän vuotta, ja sen aikana tarjoutuu useita palautteenantomahdollisuuksia. Itäradalle voi antaa palautetta koko suunnittelun ajan olemalla meihin yhteydessä puhelimitse, sähköpostilla, palautelomakkeella tai myöhemmin avattavien karttapalveluiden kautta.

Esiselvitys

Esiselvitysvaiheessa ei tehdä toimenpiteitä, joilla olisi suoraa vaikutusta asukkaisiin, kiinteistöihin tai esimerkiksi luontoon. Olemme kuitenkin avoimia kuulemaan palautetta jo esiselvitysvaiheen aikana.

Ympäristövaikutusten arviointimenettely (YVA) ja luontoselvitykset

YVA-ohjelma asetetaan virallisesti nähtäville ja tässä vaiheessa kansalaisille tarjoutuu ensimmäinen mahdollisuus antaa palautetta. Varsinainen YVA-selostus asetetaan nähtäville vuoden 2025 syksyllä.

Yleissuunnitelma

Yleissuunnitelmasta järjestetään yleisötilaisuuksia sekä palautekanava, jonne voi koko suunnitteluprosessin ajan jättää siihen liittyviä mielipiteitä, kommentteja ja ehdotuksia. Itäradan yleissuunnitelma asetetaan Traficomin toimesta nähtäville ennen hyväksymispäätöksen tekemistä. Tässä vaiheessa yleissuunnitelmasta voi tehdä Traficomille muistutuksen.

Ratasuunnitelma

Ratasuunnitelmasta järjestetään yleisötilaisuuksia sekä palautekanava, jonne voi koko suunnitteluprosessin ajan jättää siihen liittyviä mielipiteitä, kommentteja ja ehdotuksia. Traficom asettaa ratasuunnitelma nähtäville ennen hyväksymispäätöksen tekemistä ja tässä vaiheessa ratasuunnitelmasta voi tehdä Traficomille muistutuksen.

> Itäradan vaikuttamisen opas

Anna palautetta tai kysy

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Millaista palautetta haluat antaa?
Asiani koskee
Toivon yhteydenottoa
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 3 files.
Voit liittää kolme tiedostoa muodossa .png, .gif, .jpg, .jpeg, .tiff, doc, .docx .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pdf