Siirry pääsisältöön

Petteri Portaankorvasta Itärata Oy:n toimitusjohtaja

| Uutiset

Itärata Oy:n hallitus on valinnut diplomi-insinööri, kauppatieteiden maisteri Petteri Portaankorvan yhtiön toimitusjohtajaksi. Portaankorva siirtyy vakituisen toimitusjohtajan tehtävään yhtiön väliaikaisen toimitusjohtajan tehtävästä välittömästi.

Portaankorva on työskennellyt Itärata Oy:n väliaikaisena toimitusjohtajana kesäkuun 2022 alusta lähtien. Hän on työskennellyt tätä ennen johtotehtävissä Kouvolan kaupungin palveluksessa, Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa ja Tiehallinnon Kaakkois-Suomen tiepiirissä.

Itärata Oy:n toimialana on Lentorata–Porvoo–Kouvola nopeaan junayhteyteen liittyvä raideliikenneinfrastruktuurin suunnittelu rakentamisvalmiuteen asti. Helsingin ja Kouvolan välinen raideyhteys on Suomen merkittävimpiä raideyhteyksiä, ja sen kehittämiselle on tunnistettu laaja-alaiset tarpeet.

Suomen valtion osuus yhtiössä on 51 prosenttia. Lisäksi osakkaina yhtiössä ovat 24 kaupunkia tai kuntaa, jotka ovat Porvoo, Kouvola, Helsinki, Lappeenranta, Kuopio, Mikkeli, Joensuu, Imatra, Pieksämäki, Kajaani, Iisalmi, Siilinjärvi, Lieksa, Kitee, Nurmes, Lapinlahti, Suonenjoki, Mäntyharju, Askola, Parikkala, Taipalsaari, Rautjärvi, Lapinjärvi ja Myrskylä.

– On tärkeää, että Itärata-hanke etenee sujuvasti. Hankkeen kannalta on hienoa, että Petteri Portaankorva aloittaa yhtiön vakituisena toimitusjohtajana. Hänellä on tehtävään sopiva tausta ja ammattitaito sekä hyvä kokemus Itärata-hankkeesta sen alkutaipaleelta lähtien. Hän myös tuntee hyvin ratahankkeeseen osallistuvat kunnat ja kaupungit, hallituksen puheenjohtaja Arto Räty sanoo.

– Kiitän Itärata Oy:n hallitusta saamastani luottamuksesta jatkaa toimintaani yhtiön palveluksessa ja nimityksestä yhtiön toimitusjohtajaksi. Yhä kasvaneella innolla ja motivaatiolla jatkan työtäni Itärata-hankkeen edistämiseksi yhdessä yhtiön hallituksen ja yhtiöön valittavan henkilökunnan kanssa. Itäradan suunnittelun edetessä raideyhteyden toteutuminen tulee päivä päivältä lähemmäksi, toimitusjohtaja Petteri Portaankorva kertoo.

Lisätietoja

Hallituksen puheenjohtaja Arto Räty
p. 050 411 7384
arto.raty@miltton.fi

Toimitusjohtaja Petteri Portaankorva
p. 050 357 7581
petteri.portaankorva@itarata.fi

Jaa

Lue myös

Uutiset

Östbanans fastighetsekonomiska rapport publicerad

Lue lisää
Uutiset

Itäradan kiinteistötaloudellinen selvitys julkaistu

Lue lisää
Uutiset

Itäradalla on moninaiset vaikutukset maakuntiin, toteavat radan varren maakuntajohtajat

Lue lisää