Siirry pääsisältöön

Osallistu Itäradan suunnitteluun: opas neuvoo vaikuttamisen paikat

| Uutiset

Itärata-hanke on koonnut monipuolisen tietopaketin, Osallisen oppaan, joka auttaa asukkaita ja sidosryhmiä vaikuttamaan hankkeen eri vaiheisiin. Opas sisältää tietoa ratahankkeen suunnittelusta, suunnittelun lakisääteiset vaiheet ja aikataulun. Tavoitteena on edistää vuorovaikutteista toimintatapaa ja tarjota helppoja vaikuttamisen paikkoja.

”Kaavoitukset ovat keskeinen osa hanketta ja niihin kuuluu jo lakisääteisesti kansalaisten vaikuttaminen. Haluamme varmistaa, että päätökset tehdään huomioiden kaikki relevantit näkökohdat, ja siksi myös kerromme aktiivisesti hankkeen eri vaiheista”, kuvailee suunnittelujohtaja Minna Weurlander Itärata Oy:stä.

Suunnittelua ohjaavat useat lait, joista tärkeimmät osallisen näkökulmasta ovat ratalaki, ympäristövaikutusten arviointimenettely (YVA) sekä maankäyttö- ja rakennuslaki. Itärata-hankkeessa on valittu tietoisesti etuvetoinen linja.

Itärata haluaa tarjota mahdollisimman helppoja ja helposti saavutettavia vaikuttamisen paikkoja. Niitä ovat muun muassa yleisötilaisuudet ja erilaiset palautekanavat tai karttapohjat, joihin voi jättää kommentteja. Opasta on tarkoitus jakaa muun muassa asukas- ja yleisötilaisuuksissa.

”Toivottavasti mahdollisimman moni seuraa säännöllisesti verkkosivujamme ja saa mahdollisuuden vaikuttaa”, Weurlander kiteyttää.

Opas löytyy suomeksi ja ruotsiksi Itäradan verkkosivuilta:

Miten voin vaikuttaa? Itäradan osallisen ohjekirja

Östbanan – Hur kan jag påverka? Guide för delaktiga i Östbanan

Jaa

Lue myös

Uutiset

Östbanans fastighetsekonomiska rapport publicerad

Lue lisää
Uutiset

Itäradan kiinteistötaloudellinen selvitys julkaistu

Lue lisää
Uutiset

Itäradalla on moninaiset vaikutukset maakuntiin, toteavat radan varren maakuntajohtajat

Lue lisää