Itärata Oy:n henkilöstönimityksiä 1.2.2023

Kuvituselementti: violetilla taustalla vihreitä, tyylitellyn A-kirjaimen muotoisia väkäsiä

Diplomi-insinööri Minna Weurlander on aloittanut Itärata Oy:n suunnittelujohtajana 1.2.2023. Weurlander on työskennellyt Sweco Infra & Rail Oy:n, Uudenmaan ELY-keskuksen, Tiehallinnon, Kirkkonummen kunnan ja YTV:n palveluksessa. 

Filosofian maisteri Katri Parikka on aloittanut Itärata Oy:n viestintäpäällikkönä 1.2.2023. Parikka siirtyy tehtävään Helsingin kaupungin palveluksesta, mitä ennen hän on työskennellyt Maakuntien tilakeskus Oy:n, ASPA-konsernin, Aalto-yliopiston sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin palveluksessa.  

– Itäradan suunnittelun sujuva eteneminen sekä vuorovaikutus sidosryhmien kanssa näin merkittävässä hankkeessa on erittäin tärkeää. On hienoa saada Minna Weurlanderin ja Katri Parikan monipuolinen kokemus ja heidän ammattitaitonsa edistämään Itärataa kohti rakentamisvalmiutta, toimitusjohtaja Petteri Portaankorva toteaa. 

Itärata Oy:n tavoitteena on suunnitella nopea raideyhteys itäisestä Suomesta pääkaupunkiseudulle. Valmistuessaan rata yhdistää lähes puoli Suomea nopeiden yhteyksien piiriin ja parantaa myös itäisen Suomen kansainvälistä saavutettavuutta lentokenttäyhteyksien myötä sekä helpottaa yritysten mahdollisuuksia sijoittua joustavasti päivittäisen matkustamisen kannalta. Itärata avaa lähijunaliikenteen palvelut Porvoon seudulle ja täydentää Helsingin seudun raideliikenneverkkoa. 

– On hienoa päästä hyödyntämään vuosien aikana kerrytetty osaaminen ja aluetuntemus Itäradan suunnitteluun. Itärata toteutuessaan täydentää pääkaupunkiseudun lähiliikenneverkkoa ja tarjoaa nopean ja luotettavan yhteyden Itäiseen Suomeen, tuore suunnittelujohtaja Minna Weurlander sanoo. 

– Yhteiskunnallisesti merkityksellisen hankkeen parissa korostuu kumppaneiden kanssa tehtävä työ. Erittäin innostavaa päästä edistämään viestinnän kautta avointa keskustelua hankkeen etenemisestä ja sen vaikutuksista, viestintäpäällikkö Katri Parikka näkee.  

Helsinki-Porvoo-Kouvola-raideyhteys on Suomen merkittävimpiä raideyhteyksiä, ja sen kehittämiselle on tunnistettu laaja-alaiset tarpeet. Suomen valtio omistaa Itärata Oy:stä 51 prosenttia. Lisäksi osakkaina yhtiössä ovat 24 kaupunkia tai kuntaa, jotka ovat Porvoo, Kouvola, Helsinki, Lappeenranta, Kuopio, Mikkeli, Joensuu, Imatra, Pieksämäki, Kajaani, Iisalmi, Siilinjärvi, Lieksa, Kitee, Nurmes, Lapinlahti, Suonenjoki, Mäntyharju, Askola, Parikkala, Taipalsaari, Rautjärvi, Lapinjärvi ja Myrskylä. 

Lisätietoja: 

toimitusjohtaja Petteri Portaankorva  
p. 050 357 7581

petteri.portaankorva@itarata.fi

Minna Weurlander
suunnittelujohtaja
p. 040 530 3496
minna.weurlander@itarata.fi

Katri Parikka
viestintäpäällikkö 
p. 044 275 3028
katri.parikka@itarata.fi