Siirry pääsisältöön

Itäradan vahvuus on laajassa yhteistyössä

| Uutiset

Vilkas vaalikevät huipentuu sunnuntaina 2.4.2023 eduskuntavaalien ääntenlaskentaan, ja siitä edelleen hallitusneuvotteluihin.

Vaalien alla raidehankkeet ovat saaneet liikkeelle julkisessa vaalikeskustelussa sekä kannattajia että kyseenalaistajia. Osaltamme tahdomme yhdessä alan asiantuntijoiden kanssa edistää oikeaan tietoon pohjautuvaa keskustelua tuottamalla Itärataan liittyviä selvityksiä ja suunnitelmia.

Päivän polttavien vaalikeskustelujen taustalla Itäradan suunnittelu on edennyt alkuvuoden aikana usealla osa-alueella. Yhdessä Suomi-radan kanssa tarkastellaan Lentorataan liittyviä ratkaisuja, jotta Itäradan liikenteen tarpeet tulevat otetuiksi huomioon.

Huhtikuun lopulla valmistuu Itäradan liikenneselvitys, jota on tehty yhdessä Porvoon kaupungin ja Uudenmaan liiton rahoittaman Porvoon lähijunaselvityksen rinnalla. Meneillään on myös ratayhtiön taloudellinen mallinnustyö, joka saa lähtötietoja muun muassa valmistuvasta liikenneselvityksestä ja juuri käynnistetystä kiinteistötaloudellisesta analyysistä.

Koko Suomea hyödyttävien uusien raideyhteyksien suunnittelu ei ole vain liikenneväylien suunnittelua. Siihen liittyvät mitä suurimmassa määrin alueiden ja elinkeinojen kehittäminen, ympäristötavoitteet sekä nyt myös turvallisuus ja huoltovarmuus. Itäradan, kuten aiemminkin toteutettujen suurten raideinvestointien, vaikutukset ulottuvat useiden vuosikymmenten – jopa vuosisadan päähän.

Itäradan suunnittelutyön kautta saadaan tietoa, johon perustuen voidaan aikanaan tehdä hankkeen toteuttamiseen liittyvät päätökset. Luotettavan tiedon avulla osoitamme, miten Itärata hyödyttää itäisen Suomen sujuvan liikkumisen lisäksi koko Suomea ja Eurooppaa.

Tuoretta tietoa löytyy nyt Itäradan uutiskirjeestä, joka tarjotaan lukijoillemme kerran kuukaudessa. Uutiskirje pitää seuraajamme tukevasti hankkeen matkassa.

Petteri Portaankorva
toimitusjohtaja, Itärata Oy

Tietoa Itärata Oy:n omistajista

Jaa

Lue myös

Uutiset

Östbanans fastighetsekonomiska rapport publicerad

Lue lisää
Uutiset

Itäradan kiinteistötaloudellinen selvitys julkaistu

Lue lisää
Uutiset

Itäradalla on moninaiset vaikutukset maakuntiin, toteavat radan varren maakuntajohtajat

Lue lisää