Siirry pääsisältöön

Itärata Oy

Itärata Oy:n tehtävänä on suunnitella nopea raideyhteys pääkaupunkiseudulta Porvoon kautta Kouvolaan sekä mahdollistaa nykyistä suoremmat ja nopeammat yhteydet itäiseen Suomeen. Itärata palvelee noin kahta miljoonaa asukasta seitsemän maakunnan alueella. Itärata Oy:n omistavat Suomen valtio (51 %) edustajanaan liikenne- ja viestintäministeriö sekä 24 kuntaa tai kaupunkia. Itärata Oy on perustettu 28.3.2022.

Omistajat

Itärata Oy:n omistavat Suomen valtio (51 %) edustajanaan liikenne- ja viestintäministeriö sekä 24 kuntaa tai kaupunkia. Itärata Oy on perustettu 28.3.2022. Kuvassa on kartta, jossa näkyvät omistajakunnat.

Itärata Oy:n hallitus

Arto Räty (puheenjohtaja)
Arto Pohjonen (varapuheenjohtaja)
Silja Hyvärinen
Kimmo Jarva
Piia Karjalainen
Tarja Merikallio
Anu Ojala
Jarmo Pirhonen
Marita Toikka
Jukka-Pekka Ujula
Katriina Vainio

Itärata Oy:n hallitus

Sanottua – omistajien ääni

Jukka-Pekka Ujula, kaupunginjohtaja, Porvoon kaupunki

Jukka-Pekka Ujula
Porvoon kaupunginjohtaja
Itärata Oy hallituksen jäsen
jukka-pekka.ujula@porvoo.fi
puh. 019 520 2200

“Itärata varmistaa nopeat ja sujuvat yhteydet koko Itä-Suomeen. Rata hillitsee liikenteen päästöjä, mahdollistaa elinkeinoelämän kehittymisen ja Helsinki-Vantaa -lentokentän yhteyksien parantumisen. Itärata kytkee myös kasvavan Porvoon kaupungin yhä tiiviimmäksi osaksi metropolialuetta. Lentorata on edellytys sekä Suomi-radalle että nopeille itäradoille. Lentorata pitääkin suunnitella niin, että se mahdollistaa radan jatkamisen idän suuntaan.”

Marita Toikka, kaupunginjohtaja, Kouvolan kaupunki

Marita Toikka
Kouvolan kaupunginjohtaja
Itärata Oy hallituksen jäsen
marita.toikka@kouvola.fi
puh. 020 615 3100

“Itäisen Suomen seitsemän maakuntaa ovat järjestäytyneet edistääkseen Itäradan toteutumista. Itä-Suomen maakuntien taloudellinen kehittyminen ja niiden resurssien hyödyntäminen edellyttää, että liikenneyhteydet parannetaan vastaavalle tasolle kuin Länsi-Suomessa.”

Sami Laakkonen, strategiajohtaja, Joensuun kaupunki

Sami Laakkonen
strategiajohtaja
Joensuun kaupunki
sami.laakkonen@joensuu.fi
puh. 050 443 1661

“Itäisten ratojen matka-aikojen nopeuttaminen on välttämätöntä kahden miljoonan suomalaisen matkustamisen nopeuttamiseksi ja maakuntien yritysten kilpailukyvyn vahvistamiseksi.”